+1

Jag avskyr uttrycket ”Jag gör så gott jag kan” eftersom det nästan alltid är skitsnack. ”Jag gör så gott jag orkar just nu” ligger närmare sanningen och jag strävar mot sanningen.

Citat: Malin Wollin

Uppdaterat: citatet kanske kan verka provocerande om man inte läser inlägget i sin helhet. Jag tänker att det handlar om att vara bra nog, inte alltid sitt allra bästa

9 reaktioner till “+1”

 1. Fast i mina öron är ”jag gör så gott jag orkar just nu” precis det som ”jag gör så gott jag kan” innebär. Tomato tomato?

  1. Fattar hur du menar, men tycker det är störigt när nån säger att hen gör så gott hen kan och så är det så gott hen kan när hen inte hellre vill surfa/sova/se på tv. Eller vad det nu är. Men hur mycket man orkar är ju en definitionsfråga såklart.

   Ibland gör jag verkligen så gott jag kan, oftast gör jag så gott jag har lust med.

 2. Alltså, det kan väl ligga något i det. Men hur ofta säger folk att de gör så gott de kan, om de inte verkligen anstränger sig för att få något att funka?

  Jag har liiiite svårt för att det känns som om hon skriver folk på näsan. Typ, ”ni säger att ni gör så gott ni kan, men ni gör så gott ni orkar”. Å andra sidan kanske hon bara utgår från sig själv. Jag har inte läst hela sammanhanget.

  Eller så kanske jag bara tar åt mig, för att jag tycker att jag gör så gott jag kan i många sammanhang och det räcker ändå inte riktigt för att ge resultat (typ städning, tvätt, träning).

  Aja. 🙂

 3. Skulle jättegärna vilja veta vad du tycker i frågan som Cissi Wallin tog upp nu senast med matpetiga barn.
  Juni som väl varit liten i maten och ni båda som tycker om och lagar massor med kul mat.
  Jag har ju själv en liten petis och kan inte låta bli att provoceras nåt så jävulskt.

  1. Fresh. Förra gången CW skrev om matpetiga barn så sa hon att det har brustit i föräldraansvaret om man lagar annan mat till sina barn. Då orkade jag inte läsa hennes blogg mer. Har ej ett matpetigt barn men blir ändå provocerad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.