Åååååhhh det är så gott att må gott igen 

Varning, följande kan mycket väl vara det minst intressanta någon skrivit i år. 

Detta är typ som en pavlovsk grej, men när allt känns gött så tänker jag nästan alltid på den låten i rubriken. Ja, med Peter LeMarc. Den spelades på radion en gång när jag körde bil och jag hade den känslan. Att det var gott att må gott igen. 

Nåväl. Förra veckan sa jag till min kompis H att allt kändes lite trist, att jag inte hittade glädjen i vardagen. Ok, det lät kanske lite väl dramatiskt. Men jag är liksom van att åtminstone några gånger i veckan känna mig glad och tänk om det skulle upphöra, man kan aldrig ta sånt för givet. 

I alla fall föreslog jag som en lösning till mig själv (ja, jag förstår att övriga läsare är glada att det inte var till er jag ringde) att börja kolla på nån ny serie jag verkligen gillar, så att jag liksom kan se fram emot ett nytt avsnitt. Och så glömde jag tydligen att jag blir glad av att städa. Eller glad och glad, jag avskyr själva städningen, men känner mig så duktig efteråt. Gud vilken enfaldig människa. Men igår hade Martin städat köket och lagat mat när jag kom hem och medan barnen lekte på sina rum och M var på hockey gjorde jag värsta städrycket i resten av lägenheten. Så idag när jag kom hem var det fredag och helt fint hemma och färska blommor i vasen. Och barnen var snälla i affären och blev bjudna på glass. 

Sen kollade de på Toy Story 3 och jag tände ljus och åt middag och läste min bok (De polyglotta älskarna), åtminstone tills jag kom till beskrivningen av nån mask som åt upp hjärnan inifrån. Då lade jag bort den för en stund. I övrigt är den bra! Finns som e-bok på Stockholms bibliotek ❤️

Nu sover barnen och jag ser på Saknad (C More: Colin Nutley och Helena Bergström, bra!) och ser fram emot att Martin ska komma hem så vi kan se På spåret och resten av avsnitten av Saknad. Så nöjd person.

Sen undrar jag också hur man får sån här glow. HUR?

6 reaktioner till “Åååååhhh det är så gott att må gott igen ”

  1. Alltså jag är ju alldeles helt fel person att uttala mig eller ens tycka något i den här ”glow”-frågan men jag FATTAR verkligen inte senaste årens strävan? Så mycket kejsarens nya kläder, för det ser ju bara, eh, svettigt ut?

    1. Jag tror det är för att jag har så torr hy? Plus att jag älskar känslan efter en ansiktsbehandling när man ser ut precis sådär, portömd och extremt återfuktad.

  2. Håller med HK. MEN om du vill ha – superenkelt – på med lite olja under vanliga hud/BB-krämen och vips. Glow. AKA flått. Och så inget puder.

  3. Okej detta är min expertis! Svar på kort sikt först: Om bra hud som ovan; olja under eller blandad i foundation/BB (extra bra effekt om oljan läggs på efter dusch.) Dock försvinner sminket då väldigt snabbt. Om sämre hud, på med full coverage foundation och sen en så finkorning highlighter att det ser ut som glow och inte glitter. Spraya med Mac Fix+ (en produkt med glycerin som liksom smälter ihop din foundation med huden samt ger hållbar glow).

    På lång sikt: Fixa en hud med mindre textur. Pga reflekterar ljus. Skillnaden mellan asfalt och marmorgolv liksom 😀 Hur göra detta? För mig skulle jag säga största skillnaden skett med regelbunden exfoliering med syra, samt retinol. Men det tar några månader.

    Bonuspartyknep: Raka ansiktet innan du sminkar :O

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.