Balkongen

Jag är inte en balkongperson. När jag får nån timme över ligger jag hellre i soffan och läser eller ser på tv, än sitter på balkongen med nåt korsord. Fast jag gillar tanken på balkongsittandet väldigt mycket. En sommarkväll när barnen somnat umgås jag och Martin med ett varsitt glas vin, spelar kort och pratar om viktiga saker.

Vår förra altan fixade vi inte ordentligt innan det var dags för att pynta den inför försäljningen. Men när belysning och sköna kuddar kommit upp kändes det plötsligt jättehärligt att sitta där och babbla om kvällen. Synd att sommaren var slut vid det laget. Och alltså, sådär kan man ju inte ha det ändå, minsta regnskur så tar det en vecka för kuddarna att torka.

1958463_10152307547632610_701702645084966511_n

På nya balkongen, som är ganska stor, tänker jag ett bord och två stolar (en vill ju gärna ha Grythyttan men det slutar väl med typ Rustas kopia eller nåt kap på Blocket), ett par korgar med växter (ett slags ogiftigt träd? är så dålig på blommor), härlig belysning och en eller två vilstolar. Sen är det bara att börja myza, oj vad vi ska sitta där och umgås medan barnen sover gott.

8 reaktioner till “Balkongen”

 1. Känner igen det där med ballen … Gillar tanken men sitter inte där speciellt ofta. Men ska satsa på ännu fler solcellslampor i år. Då kanske!

 2. Vilka fina plädar! Var ifrån? Ett tips från en som gjort misstaget att ha vita trämöbler utomhus året runt, under presenning på vintern…köp nåt konstmaterial om ni inte ställer in dem i nåt förråd! Dessutom är stolar i typ konstrotting oftast mycket skönare men fulare;)

 3. Har du sett serien Nipprig på IKEA? Såå mycke fina grejer. Jag skulle vilja ha vilfåtöljen på min balle, men då får jag inte plats med nåt annat alls så det skulle inte funka så bra. (Och ja, jag är lite partisk, men bara lite. 😉 )

 4. Åh vad glad jag blir att du är tillbaka!! Har verkligen saknat bloggen och inser att den definitivt är topp tre i min ganska långa länklista.

  Läste just ditt inlägg om föräldraledighet och fatta lyxen i detta: bebis sover i vagn (inte på mig!), jag har lagt in en tvätt och gjort kaffe (!), jag upptäcker att din blogg är tillbaka och hinner läsa massa inlägg och kommentarer samtidigt som jag dricker kaffe, och Bebis SOVER i vagnen! (Inte jinxa nu….).

  Dessutom bygger snickare en ny altan ute i trädgården. Jag planerar också sommarens uteliv med sovande barn och vill tipsa om gruppen mölle från Mio. Grythyttankopiorni vitt el teak men väldigt fina! Satsa på stor kruka med ett litet träd i.
  Stora krukor är mindre känsliga för torka och vissa träd kan tom överleva vinter i en sån. Tex dvärgsyren el japansk lönn. Eller bambu! Eller silverpäron. Ett annat tips är något ätbart till barnen, jordgubbar el smultron. Vinbärsbuskarna funkar också på balkong. Och kryddor såklart!

  (Ps bebis sover än!)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.