Den positiva autopiloten

Här följer en lista över diverse krämpor vi haft i familjen under den senaste veckan: vattkoppor, ryggskott, nån hudåkomma (utslag/sår i ansiktet), hosta, huvudvärk, tandsprickning, luftvägsproblem, magsjuka, hög feber, nackspärr. Plus mens, men det räknas väl inte som en krämpa antar jag. 

Igår kom jag hem när ett barn precis spytt ned hela badrummet. Ja, hela badrummet. I såna situationer kopplar jag på nån positiv autopilot. Skurar effektivt, tappar upp ett bad åt den sjuka, säger saker som ”vilken tur att det inte hände när jag var i Berlin!” och ”det bästa med magsjuka är att det brukar gå över ganska snabbt” och är liksom tröstande men ändå hurtig. Så störig personlighet. 

Nu verkar ändå båda barnen ganska friska och snart är det 48 timmar sen senaste symptom. Junis vattkoppor har dessutom torkat. 

Så vaknar väl Arve och är prickig imorgon. Det skulle inte alls vara konstigt med tanke på inkubationstid och sånt. Men lite jobbigt att fortsätta vabbet som redan pågått i sex arbetsdagar plus en helg. Tur att Martin kunnat ta största delen hittills. 

7 reaktioner till “Den positiva autopiloten”

  1. Det är väl inte alls störigt med sånt positivt peptalk, både för ens egen skull och den sjukes! Precis vad jag vill höra när jag är sjuk iaf, och jag är nog likadan om jag ska ta hand om någon. Vad är alternativet liksom?
    Men när jag var skälv en vecka med en tvååring och en tvåmånaders och den stora passar på att bli magsjuk medan höststormen håller på att riva huset kändes det som…ja då var det svårt med positiviteten kan jag säga. Men vi överlevde det med! ?

    Hoppas ni får en fortsatt frisk vår nu!

  2. Men åh nej stackare! En av alla dessa åkommor brkar ju räcka.
    Jag tycker positiv autopilot är bra! Det höjer väl stämningen lite i värsta kaoset plus att barnen inte blir rädda eller känner sig jobbiga? Om du fattar. Bra där!

  3. Åh vilken vecka. Jag som tyckte att vår vecka var tuff med magsjuka och förkylning. Nu har alla i familjen varit sjuka i alla fall och förhoppningsvis tar det inte omtag på någon. Efter helgen kan vi förhoppningsvis bryta denna än så länge veckolånga isolering! Krya på er!

  4. Tycker att du verkar som en perfekt partner! Det sista som behövs när barnen är sjuka är ju gnäll. Din familj har tur som har dig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.