”En kompis till mig hade streptokocker som gick in i fingret och det såg ut exakt så här”

Jag har förstått det som att läkare generellt ogillar när patienter googlar symptom? 

Hur ska jag då presentera att jag redan kommit fram till att jag har halsfluss, vars streptokocker gått in i mitt trasiga nagelband som jag gnagde lite på när jag kollade på tv en kväll. (Ohygieniskt, jag vet, men när man fått en sån där lös flärp och det är spännande i filmen…) 

Jag vill att doktorn ska ge mig antibiotika direkt (och nej jag äter i princip aldrig antibiotika och barnen har heller aldrig fått det så tro inte att jag är en sån som ropar penicillin för minsta lilla) och absolut inte få för sig att skära upp fingret för att ta prov på ev bakterie. Men hur ska jag lyckas med det utan att prata om google. ”Jag pratade med en kompis som är läkare. Och hon sa …”

Tips: bildgoogla inte streptokocker finger

10 reaktioner till “”En kompis till mig hade streptokocker som gick in i fingret och det såg ut exakt så här””

  1. Du borde fråga hur många läsare som genast googlade ?! Ser ditt finger ut så är det nog bäst du går till doktorn! Krya på dig!

  2. Det där hände mig, jag fick penicillin direkt. Men jag hade haft det ett tag o de gick aldrig över så det är ett tips. Överdriv lite om hur länge det pågått. Mitt hade gjort ont i 3 veckor innan jag gick till läkaren.

  3. Prickar i halsen? Våra barn fick kåvepenin för att få bort halsflussen. Elvira fick hemska utslag i ansiktet (pga liten och dreglar) och det var inga problem att få antibiotika. Så gå till doktorn!

  4. Ja, det blir lätt lite dålig stämning med patienter som inleder med att kräva antibiotika (med hänvisning till google eller vad som). Om du vill ha en läkarbedömning – lyssna på läkarens bedömning först. Anledningen till att vi har mindre antibiotikaresistens i Sverige/Norden är ffa att antibiotika är receptbelagt…

    Att öppna en böld/infektion är grunden i behandlingen och hjälper bättre än antibiotika. Och antibiotikabehandlar man halsfluss vinner man i genomsnitt en dags mindre sjukdomstid.

    1. Ja men jag skojade bara, även om det kanske var ett dåligt skämt, har full respekt för läkarens omdöme och är extremt ödmjuk på vårdcentralen. Och är som sagt jätteförsiktig med antibiotika, vet att det mesta läker ut av sig själv. Men om halsontet alls skulle gå över (två veckor nu) vore det skönt, jag vill inte ta upp tid i onödan på VC. Men vaknar och är lika svullen idag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.