En vabdag

Vilken skillnad det är, i många avseenden, när barnen har blivit lite större. Till exempel vab.

Vi började denna vabdag med trolldeg och det kunde de sköta hyfsat självgående. Sen såg de på film och jag googlade resor på datorn.

Tips: vaxduk på rulle, billig hos Jysk. 

Det var soligt och fint hela förmiddagen så efter lunch stoppade jag ned sjuklingarna i dubbelvagnen för att ta en långpromenad. Då började det regna, ganska kraftigt. Men det var ändå härligt och jag gick mer än 7 km. 

De där 7 km tog dock nästan två timmar. Vi träffade ett äldre par som vi tog sällskap med en lång bit och tittade på fåglar och grävmaskiner i arbete.

Sen åt vi den där goda pumpasoppan Martin lagat till middag och körde torsdagsstädningen. Snart är det helg!

(Snälla hälsningar från Präktiga mamman. Seriöst, trolldeg före kl 9 på morgonen..? Men det är faktiskt bäst för mitt psykiska välbefinnande, att vara lite präktig. Att vara inomhus en hel dag och inte få något ur händerna utan bara vänta på att barnen ska bli griniga av allt filmtittande, så värdelöst. Dock att de ändå såg på film kanske fem timmar.)

8 reaktioner till “En vabdag”

  1. Är det präktigt att göra trolldeg och gå ut på promenad? Inte vet jag! Alla gör ju det de mår bäst av. Det är roligt att man har så olika tempo och behov i olika familjer. När jag och C vabbar har vi båda minimala behov av att det ska hända något, vi njuter av att vegetera. Och det är ju jättebra eftersom det är vad vi behöver. De där skillnaderna märks också när vi umgås eller t.ex. reser med någon annan familj med annan rytm och mera fart i sig. Typ när vi kommer ner från frukosten äter de redan lunch efter dagens första utflykt etcetera. Haha.

    1. Jag ville inte att nån som låter barnen se på film exakt hela dagen skulle känna att det är ett sämre alternativ. Jag blir helt matt av alla diskussioner om sockerfritt och skärmtid och allt sånt. Det duger gott att ta det så lugnt det bara går när man är hemma. Men mina barn tenderar att bli rastlösa och griniga efter en dag inomhus, och samma för mig, så då är det bra att komma ut lite.

      1. Ja visst, live and let live. Bra att ni fick lite aktiviteter att njuta av. Hoppas barnen kryar på sig 🙂

  2. Hahahaha! Roligt. Satt och tänkte att du skulle se hur våra vabbdagar sett ut ända tills jag läste slutet. Vi brukar köra på skärm tills alla är tröttnat och är griniga. Då äter vi nåt med socker i. Vinnande koncept. Eh. Nästa gång blir det trolldeg, 2-timmars promenad, pumpasoppa och städ!

  3. Man får ju vara precis så präktig man behöver – låter som en härlig dag! Vilken lyllo att din stora tjej fortfarande åker vagn?! Skulle min 4-åring aldrig gå med på, vilket betyder att långpromenad kräver att hon cyklar vilket i sin tur medför risk för katastrof då orken (läs lusten att cykla) helt oförutsett tryter och man ska släpa hem på vagn och cykel och stort barn på något vänster… Aah, så jag saknar möjligheten till långpromenader med två barn i släptåg!

    1. Men härlig fyraåring ändå tycker jag! Juni var också sån i en period och gud som jag släpade den tunga lilla cykeln. Eller ibland trehjuling för den delen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.