Exekutiv förmåga

Katarina bloggar om att överlista den inre rösten som inte vill träna. Och det är ett ämne jag tänkt på sen jag läste en artikel i senaste Runner’s world.

Själv har jag suverän förmåga att göra tråkiga saker för att få en belöning senare när det gäller vissa delar i livet (vi kom hem till en nystädad lägenhet med tom tvättkorg och mitt hembakade bröd i frysen, så VÄRT!) men helt värdelös på andra plan (träna löpstyrka regelbundet eller börja jobba intensivt med ett projekt fast det är jättelänge kvar till deadline).

”Att skjuta upp saker kan också vara ett uttryck för ångest, att man är slav under sitt belöningssystem.” När man skjuter upp något (tråkigt eller jobbigt) aktiveras belöningssystemet och man känner tillfällig lättnad.

Åh vad jag skulle vilja träna upp min frontallob. Jag vill alltid fortsätta prioritera bort sånt jag tycker är tråkigt eller onödigt, som att stryka, scrapbooka eller sätta upp gardiner. Men att ta tag i trista saker som jag vill eller behöver göra, eller att avstå från enkla frestelser (som att surfa bort 1,5 timme när man egentligen borde sova). Det vore toppen.

Jag har helt fräckt fotat lite ur tidningen, hittar inte artikeln på nätet. 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.