Framåt, vidare, nytt

Det är klart att det är bra att ha ett driv, att vilja framåt. Men ibland kanske man bara kunde stanna upp lite, vila i nuet? Vi bor i en jättefin lägenhet, en fyra med två badrum, klädkammare, stor balkong och gott om plats för vår familj. I huset finns en fräsch övernattningslägenhet, med fyra bäddar, stort badrum och pentry. Ändå håller jag redan på att undersöka radhusmarknaden: vilka områden verkar trevliga, hur ligger priserna, vad brukar budgivningarna stanna på. För om ett par år kommer vi vilja ha ett varsitt rum till barnen och också gärna ett kontor/gästrum. Om ett par år. Det är klart att det underlättar att köpa något nytt om man skaffat ett litet underlag innan. Men i två års tid? Nä, nu tror jag att jag raderar Hemnetappen och bara slutar hålla på. Vad är det ens för hobby?

Exterior-webb

12 reaktioner till “Framåt, vidare, nytt”

 1. Jag har samma hobby! Fast med skillnaden att vi är jättetrötta på vår lägenhet och helst ville ha flyttat in i ett trevligt radhus igår. Tänker ett radhus nära T-banan här i Bredäng, Sätra eller typ Farsta (finns mycket bra!). Bara några hundra kvar lax att spara…så, jo det blir nog först om några år.

 2. Åh, du kan få leta åt mig! Tycker bara jag ser så mycket skit när jag tittar och vill bara ha det jag inte har råd med.
  Och jag har fortfarande inte tackat dig för ditt svar på min flyttfråga i ditt fråga vad du vill inlägg! Tack! Så bra tips. Varje dag har jag tänkt att jag måste svara.
  Nu verkar flytten till Sverige bli skjuten på obestämd tid pga sjuk svärfar, får nog åka hem en månad i höst och sälja Årsta-lägenheten och sen avvakta.
  Mitt liv i ett nötskal, inget kan planeras. Allt som händer är pga omständigheter. Suck ibland och skönt ibland.
  Haha, sjukt flummig kommentar. Aja..

  1. Ja, gärna! Säg bara till så mäklar jag åt er 😉 Det låter smart att sälja först, då vet ni ju vad ni har. Fast då vill ”man” ju gärna köpa inom rimlig tid för att få skjuta upp skatten. Hoppas svärfar blir frisk. Kram

   1. Är det inom ett år man ska investera vinsten?
    Gud, jag måste börja betala dig snart för dina mäklartjänster. Jag stickar, du kan få gratis mössor till barnen för besväret haha. (Min stick-insta är hanna_the_nanna)
    Och du kommer för övrigt inte komma sist på loppet! xo

    1. Haha men gulle. Senast den 31/12 året efter försäljningsåret (datum för försäljning är kontraktskrivande, ej tillträde). Dvs ni måste köpa nytt och skriva kontrakt nån gång under 2017 om ni säljer i år. Kram!

 3. Min man knarkar hemnet- själv kunde jag inte bry mig mindre…jag bryr mig verkligen inte vart eller hur jag bor så länge det är bra för barnen och inte sjukt sunkigt…jag är nog en person som känner mig hemma precis vart som helst! Min man fick typ tvinga med mig på visningen av det hus vi bor i nu…jag bara ”men kolla du och köpt det om det ser bra ut” 😀

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.