Fredagskänslan

Martin är bortrest och jag har vabbat onsdag, torsdag och fredag. Jag gnäller inte över vab, mina barn är så stora att det är en ynnest att få vara med dem när de är sjuka. De har mest lekt på egen hand och sett på film (och bråkat en del, såklart, men inte så farligt ändå). 

Men igår hade Juni över 39 grader och då kan man inte gärna åka och handla, även fast mjölken är slut. Det var leksaker över hela vardagsrummet efter dagens lek, hallen var en enda röra och badrummet smutsigt. Och man får inte precis nån fredagskänsla efter tre dagar hemma. 

Då erbjöd sig syrran att åka och handla åt oss och vips blev det fart på mig och jag gjorde värsta rycket hemma. Barnen hjälpte till att städa ihop leksakerna, jag fixade köket, hallen, badrummet, dammsög och till och med dammtorkade. Duschade och tvättade håret, tog på mig en mjuk klänning. Tände ett nytt doftljus och fluffade kuddarna i soffan. 

Sen kom Sara med allt på listan. Mjölk, morötter, Cola zero, dip, hamburgerbröd, äpplen och plockgodis. Och fredagskvällen kunde börja. 

Idag vaknade Juni feberfri. Vi ska förstås ta det ganska lugnt ändå, men kan komma ut lite. Åh vad härligt! 

6 reaktioner till “Fredagskänslan”

  1. Åh, fint! Har precis tänkt tanken att från och med nu känns vab (oftast) mysigt. Med små barn kan det vara hemskt, men nu är mina 3 och 7 år och man kan se på film och pyssla och uppskatta det. Inte för att vab är till för mys, och jag jobbar verkligen 100 gånger hellre, men det känns inte som panik längre.

  2. Åh, jag kunde riktigt känna ett lyckorus, över att orka fixa och faktiskt få det fint och mysigt efter tre (!) dagars vab som ensam vuxen. Fatta vad det måste gett dig energi att din syster erbjöd sig att handla! Så himla fint gjort!

    Sitter nu i ett hus som är megastökigt i 100% av rummen. Vi byter sovrum (flyttar runt…) och tvingas till rensningar av grejer, förvaring är ännu inte löst i de ”nya” rummen samtidigt som barnen härjar som vanligt. Alltså HERREGUD som här ser ut! Min man gick och lade sig med sprängande huvudvärk och jag orkar inget nu! Kommer kännas härligt imorgon bitti ?

    1. Haha åh vad fint att du fattade precis hur jag menade. Man har ju extremt mycket fler som påminner om din kväll, usch vad trist det är. Kramar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.