Glad att ingen annan hör 

Har ni testat Kaninen som så gärna ville somna? Jag köpte den som ljudbok för flera år sen. Juni synade den efter en lyssning så den blev inte så effektfull, hon tyckte att det var världens tråkigaste godnattsaga. Nu testade jag att låna den som bok (jag älskar Stockholms bibliotek och utbudet av e-böcker, det tar tre sekunder att ladda ned och man läser smidigt i en app) och så har jag läst den för Juni några kvällar när hon ska somna. Jag tror hon tycker det är lite gött med den avslappnande berättelsen.

Dock att jag låter helt knäpp när jag läser. Det fetade ska man betona och det kursiverade läser man långsamt. Ungefär så här är hela boken.

10 reaktioner till “Glad att ingen annan hör ”

 1. Beställt den faktiskt. Fast min son somnar hyfsat snabbt de flesta dagar. Men vi får se hur det blir!

 2. Hade den där till Vera… Den är ju knäpp och lite lång, tror att hon somnade av uttråkning? 😀

 3. Mina barn fick den i julklapp. Och de har inte ens svårt att somna! Blev nästan provocerad (så bortskämd). Vi läste den en gång, men kommer troligtvis inte göra det igen. Ger väl bort den när någon liten i vänskapskretsen kommer in i en svårt-att-sova-fas.

 4. Köpte den för ett tag sedan i hopp om att dottern skulle somna lite lättare om kvällarna, hjälpte dock inte här då hon typ blev förbannad pga dålig saga och slängde ner boken från sängen. Men har ju tydligen hjälpt många andra så man vet ju aldrig, värt ett försök.

 5. ”Nu. Att somna, sa Kalle Kanin till dig själv..” Alltså texten är så himla (medvetet) förvriden för att hypnotisera ongarna! Jag blir bara förbannad och tror jag har läst fel varje gång.

  Tack och lov att L alltid har somnat snabbt av sig själv och F inte gillar att lyssna på sagor ö h t än. ?

  För de som har hjälp av denna bok: Grattis!

 6. Vi har lånat den som e-bok. Precis lånat om den efter att första lånet gick ut. Den funkar inte nämnvärt på Julia pga för liten. Men Emilia ber att få höra den varje kväll. Hon lyssnade på hela boken några av de första dagarna men nu somnar hon efter 3-5 sidor. Men jag är rätt så trött på den för egen del. ”Sa Kalle Kanin till dig själv”.

 7. Så avis på folk med barn som den funkar för? Min unge synade bluffen efter typ en läsning och vägrar (!) läsa den mer. Himla synd. Mvh inte en av dom med barn som ”sommar himla lätt”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.