Gör som jag så blir det bra!

Heja Peppe, så extremt mycket huvudet på spiken! Utdrag ut hennes inlägg om hur många barn man ska ha:

”Jag tycker att det är viktigt att man kommer ihåg att alla som vill ge goda råd om hur många barn man ska ha egentligen bara berättar om vad som funkar i deras eget sammanhang. Det här är min egen högst ovetenskapliga teori, men jag upplever att många föräldrar helst såg att alla gjorde på exakt samma sätt: Hade lika många barn med lika stor åldersskillnad, tog ut lika mycket föräldraledighet, uppfostrande sina barn precis lika, satte barnen på förskolan samtidigt, reste till liknande platser och så vidare. Om alla gjorde på samma sätt fanns det bara ett sätt och de behövde inte ifrågasätta sina egna val.”

Ho ho vad detta är sant! Jag brukar själv rekommendera att ha tre år mellan barnen, att amma länge (om man själv och barnet vill) och att samsova… 

Men en sak har ändå föräldraskapet lärt mig och det är detta som Peppe skriver så himla bra: ”Det finns massor av rätt sätt att ha en familj på och det är bra att ibland ifrågasätta sitt eget sätt att leva på. Exempel: Endabarn är inte olyckligare än barn med syskon, eller vice versa.”

5 reaktioner till “Gör som jag så blir det bra!”

    1. Ja men att bli förälder och inse hur olika det funkar för olika personer osv har ändå gjort mig lite ödmjuk. Och visste att det skulle bli bra för er, med barn tätt.

  1. Det här gäller verkligen alla livsfrågor – var och hur man väljer att bo, vad man lägger sina pengar på…mm.

    Och hur gött är det inte att vi gör olika? Det ger fler perspektiv och intressanta samtal! Istället för att alla ska sitta och bekräfta sina val genom varandra.

    1. Håller med! Men barnfrågorna får mycket större plats i pekpinnandet – eller så är det bara att man hänger i den världen…? Fast inte hör man lika ofta att t.ex. ”ta alltid semester i juni och åk till Spanien och Halmstad för så gör vi” eller ”det är absolut bäst att bo i en fyra med två fondväggar, balkong och badkar” som ”barn ska inte börja på förskola innan 2 år och man ska absolut amma”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.