Griper efter halmstrån 

När ena barnet hade hostat, vaknat, hostat, vaknat hela kvällen igår viskropade jag desperat till Martin, som satt uppe och jobbade: GOOGLA ”BARN HOSTA LÖK” OCH FIXA!

När han hackat och grejat och hela sovrummet var fullt av löklukt blev det plötsligt lugnt och hostan kom inte tillbaka förrän vid femtiden. Av detta drar jag inga slutsatser, men kommer testa med lök även nästa gång.

13 svar till “Griper efter halmstrån “

 1. Sandra skriver: Svara

  Jag kör på det vid minsta lilla kli i halsen. Funkar så bra! Bäst blir det om en skalar och klyftor löken, lägger i en skål och häller över kokande vatten som får stå på nattduksbordet och ånga. Vid hosta förut fick jag alltid ta stark hostmedicin (sån på recept) för att jag klöks och har dåliga muskler i bröstkorgen = kvävningsrisk. Nu bara: fram med lökbadet!

  1. Jag tror det är det han har gjort faktiskt. Vad bra att det funkar!

 2. Vilket bra tips!! Krya på barnet!

  1. Tack snälla!

 3. Jag kör alltid löktricket vid mycket hosta. Delar den bara två gånger så det blir några stora bitar och sen på med kokande vatten. Då brukar det bli tyst till framåt småtimmarna i alla fall. Funkar även på en själv, har fått ta till det några gånger när hostan varit ihärdig. Hoppas det slutar hostas snart, även om löken är bra så är det inte så gött å sova i lökstanken 🙂 Kram till er!

  1. Haha, nej den lukten alltså…

 4. Johanna skriver: Svara

  Intressant, detta måste vi testa i natt! Vansinnig hosta höll oss vakna alla tre. Tröttman efter 3 sinnesnätter kan inte beskrivas med ord. Men; luktar det inte något vansinnigt ”svettigt” i sovrummet efter att ha impregnerat det med lökångor hela natten??

  1. Nej, jag var så trött igår att jag fick panik vid blotta tanken. Och jo, det luktar vidrigt.

  2. Typ LAN eller nåt hehe

 5. Johanna skriver: Svara

  Ojojoj, detta var ju helt otroligt! Det funkar! Dottern hade en vansinnig hosta och kunde knappt somna i går kväll, men när jag ställde skålen med lök på nattduksbordet så började hostan avta och sedan hostade hon knappt något under resten av natten. Underbart!

  1. Oj vad bra!!

 6. Men alltså, vem kom på detta genidrag? och hur?
  Tänker mig en dragig stuga i Sveriges 1700-tal, barn, vuxna och äldre i en salig blandning. Och det hostas i stugan. Så pigan häller kokande vatten över lök i ett kärl. Sedan bränns hon på bål för häxeri. Men ändå, det slutar att hostas i stugorna! Magnifikt.

  1. HAHAHAHA jag dör!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.