Halva maj har gått!

Jag insåg nyss att det är juni om ett par veckor och blev helt stressad över att det inte precis går att carpa våren med det här vädret. Såg nyss reklam för Ernst och tänkte att jag kanske borde kolla på det som nån slags vår- och sommartradition, folk verkar ju älska den barfotamannen. När börjar egentligen allsången, Morden i Midsomer? Får väl söka vår- och sommarkänsla med hjälp av tv, när vädret sviker. 

12 timmar senare: hann inte skriva mer än så imorse, eftersom vi skulle till Aspuddsparken och behövde packa: överdragsbyxor- och jackor till båda barnen (det såg så soligt och fint ut men skenet kan ju bedra), ombyteskläder ifall nån skulle bli blöt, korv, bröd, ketchup, termos med kokande vatten, flaska med kallt vatten, nappflaska till Arve, servetter, plastpåse till ev överbliven korv, muggar, papptallrik, våtservetter, blöjor, pappersnäsdukar. Och då glömde vi ändå hink & spade och vällingpulver till Arve. 

Sen kom vi fram och jag fick sammanbrott pga lillebror som inte ville sova och glömd välling och regn i luften, Martin gick vilse på väg till affären och det var kallt om händerna. 

Jag skärpte till mig efter en stund och sen var vi där i några härliga timmar (i hagel/solsken/regn/iskall blåst) med fint sällskap och lekte och kollade på olika djur. Arve somnade gott i vagnen och korven smakade bra. (Synd bara att de bygger om i parken så man fick gå världens omväg mellan gården och lekparken. Men det blir väl bra när allt är klart.)

Nu har vi nyss kommit hem från en kvällspromenad vid sjön. Det kastades ca 50 stenar i det stilla vattnet och lillebrors händer blev röda av kyla. Men vackert var det!  

 

6 svar till “Halva maj har gått!“

 1. Camilla skriver: Svara

  Angående himla uteblivet varmt och soligt vårväder; JA! Hur ska man kunna njuta av det här liksom?! Känner mig så himla snuvad på de sista föräldralediga veckorna och nu har jag börjat jobba!

  1. Usch vad orättvist!

 2. Åh, vi bor nära Aspuddsparken och är där ofta ofta! Skitbra ställe, men ett jävla meck att ta sig emellan just nu ja.

  1. Ja, men åh vad lyxigt att bo där sen. Kollade lite priser i området och bara iiiiiii! men så himla mysigt ju!

 3. Älskar dessa berättelser ”direkt ur livet” precis som det är. Angående vädret: en känner sig närapå kränkt av detta skämt till majvärme.

  1. TACK! Vad snällt sagt. Och ja, fy tusan.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.