Här bor inte en perfektionist

Vad jobbigt det är när det känns som om ens hem är från Family living – The true story men man själv inte lyckas bli den där coola och avslappnade personen som tycker det är ok och nästan lite kul? Jag känner mig mest stressad när det är rörigt och tusen saker som väntar på att tas tag i och tänker att Dessies hem låter drömmigt.

I mitt hem så är allting organiserat. Ingenting får någonsin ligga på en plats där saken inte brukar vara. Skor ska stå fint på skohyllorna, prydnader ska stå dammfria på sin plats, köket ska alltid vara rent och utan disk. Sängen är bäddad varje dag, blommor ska finnas i varje vas. Kuddar ska stå perfekt emot varandra. Kläderna i garderoben är organiserade efter färg. Shampoo flaskorna är organiserade efter vilka som är mina, Theodores och Simons. Mina balsam flaskor och hårinpackningar står var för sig, så att jag inte ska störa mig på att dom är ”huller om buller”. De nya breven som kommer ska ligga i exakt samma låda som de andra breven. Där får inga andra papper vara. Bara brev. Golven ska vara fläckfria. Det får inte finnas en endaste fläck på borden, skåpen, eller köksbänken.

Allt ska vara rent och lukta fräscht. Varje morgon vädrar jag och vänder på mina doftpinnar, så att allting luktar gott. Efter varje måltid, även om det bara är en liten macka så måste jag torka med trasan efteråt. När Theodore har lekt färdigt med sina leksaker, plockar jag alltid in dom. Även om jag vet att han kommer ta fram dom i kaos igen, så fort vi kommer hem. Varje kväll när Simon jobbar och Theodore sover så plockar jag undan, rättar till, skurar om det behövs. Sedan kan jag lägga mig till ro.

Mmm att gå upp på morgonen och allt är liksom a clean sheet. Som när jag och barnen åkte till Kolmården och skulle vara borta två veckor och jag avslutade med att dammsuga en extra gång innan jag satte in barnen i bilen. Sån mysig känsla, tanken på hur det skulle kännas att komma hem igen till nystädad lägenhet med rena lakan och allt. OBS det var tyvärr ett undantag. 

Samtidigt så tycker jag att detta låter rimligt:

Skärmklipp

Dock omöjligt när man har småbarn, men om några år? Om jag då blivit lite mer som Dessie är lägenheten fin redan när jag kommer hem eftersom jag lämnade den fräsch. Då ska jag lägga mig på soffan, bläddra i posten, läsa en bok en stund. Laga den middag som står på veckoplaneringen eller kanske bara koka några ägg och ställa fram fil, det är inte så himla noga med middag. Kanske längta tillbaka till när barnen var så små och gosiga och ville sitta i famnen och kolla på Bolibompa.

8 reaktioner till “Här bor inte en perfektionist”

 1. Kanske något av en lätt risk för förspilld energi och kraft om du satsar allt på att städa? Lär dig ett språk, läs en bok, erbjud läxhjälp eller käka praliner istället typ. Fast om perfektionistisk städning verkligen är det som gör dig lycklig så lovar jag att bara döma dig i tysthet bakom din rygg och inte i kommentarsfältet på din blogg… ??

  1. Haha!!! Nej men jag vill ju bara göra den typen av städning som gör att jag inte behöver lägga timmar på det för att hemmet ska bli ok. Att det liksom finns bra grundförutsättningar.

 2. Vi har det lite såhär

  – Inte ok med smutsigt, men det är okej med stökigt.
  – Ibland kaos och ibland snyggt hemma (i en kort stund) men då återkopplar jag till att det är rent – men stökigt.
  – Frukostmiddag går alldeles utmärkt!
  – Eller korv-med-bröd och bostongurka, rostad lök, senap – det är gott!
  – Eller omelett-middag – superenkelt.
  – Bolibompa på tv + ligga i soffan som en säl och gosa med unge i famnen

 3. Gud ja, vad drömmigt det låter! Dock är det stökigt typ 10 min efter att jag har gått in i ett rum. Tommie skulle älska att leva med Dessie! Jag skulle nog bli galen på’na efter ett tag. Slappna av och kom och sätt dig i soffan liksom. Själv strävar jag efter ett rimligt mål (för mig), nämligen att kunna få oväntat besök utan att skämmas. Vissa dagar är vi i hamn, andra dagar not so much. Men ja, jag dagdrömmer ofta om att ha allt sådär fläckfritt och välorganiserat.

 4. I nya radhuset får vi oväntat besök hela tiden (min skräck, vill alltid städa innan besök). Både av barn som häller ut 2dl sand från varje sko i hallen o av vuxna. Måste egentligen dammsuga varje dag! Orkar ej.
  Målet är var sak på sin plats o att sluta skämmas vid oväntat besök.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.