Inneboende

Idag flyttar tjugoåriga Tilda in hos oss och det ska bli jättekul! Anledningen till att hon ska bo i vårt lilla kontor är följande: jag såg på Facebook (via gemensamma vänner) att hon sökte boende för att börja plugga i höst, och även om jag inte känner henne personligen så har jag fått en fin bild av henne genom min mamma, som jobbat med hennes mamma. Tanken är att hon ska bo hos oss tills hon hittar något eget och det är liksom inte för att få en extrainkomst (jag tänker att en tusenlapp per månad känns rimligt) utan mer för att kunna erbjuda sovplats. Det är ju halvt omöjligt att få boende i den här stan om man inte har svinrika föräldrar eller extremt bra kontakter. Det enda jag känner mig lite stressad över är att Arve vaknar så tidigt och att det är ganska livat hemma om kvällarna, innan barnen somnat. Men eftersom hon är en storasyster som dessutom har bott i kollektiv i London antar jag att hon överlever det.

Igår kväll var M på styrelsemöte och under tiden städade jag, satte upp en liten namnlapp vid hennes handduk (hon får badrumsskåpet på gästtoaletten) och röjde ur förvaringslådorna under sängen i ”hennes” rum. Får lite flashbacks till när jag var på språkresa, fast nu är det jag som är värdmamman, haha.

10 reaktioner till “Inneboende”

  1. Alltså tycker detta är så fint gjort och så spännande!?! Hade jag varit 20 hade jag definitivt velat bo hos er!

  2. Men alltså, har hon kollat hos SSSB? Även om det kommer att bli toppen hos er… så fick jag boende i egen lägenhet (liten men ändå), och i korridor en annan gång, på min tid som student. Jag bodde i Solna, det var nära till stan och toppen på alla vis. Men det kanske inte är så längre, att en kan få det?
    https://www.sssb.se/

  3. Himla fint av er alltså! Att öppna upp ert hem sådär. Så sorgligt att det ser ut som det gör på bostadsmarknaden. Heja er och hoppas att fler följer ert exempel!
    Jag är ute efter bra restaurangtips i Stockholm och har för mig att du har skrivit ett sådant inlägg. Hittar det dock inte så det kanske var på förra bloggen…? Så nu frågar jag snällt om du har något att rekommendera :-)?
    Tack på förhand och tack för en toppenblogg!

  4. Så himla fint gjort av dig! Generöst, och extra beundransvärt pga småbarn i familjen. Du verkar vara himla snäll tycker jag! / En annan Hanna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.