Inomhus med små barn 

A-M skrev och bad om tips på roliga inomhusaktiviter med yngre barn. 

Själv gillar jag trolldeg, vattenfärg (tips: köp såna där stora puckar, tror det kallas tempera, om du har småbarn), att baka och att spela enkla spel (ballongspelet är ett bra att börja med).

Tyvärr är det lite svårt att pyssla med Juni eftersom Arve numera når över bordskanter och är bra på att klättra upp och riva ut pysselmaterial. Får stressanfall av att försöka hjälpa en med pyssel och hindra en från att vara med. Men ibland kan man ju dela upp sig. 

Tack för tips! 

9 reaktioner till “Inomhus med små barn ”

 1. En sak som vi fått tips om från föris är att frysa in smågrejer i is (t.ex. i en plastmugg) och sedan försöka smälta fram grejen genom att hälla på salt, varmt och kallt vatten. Ställ isbiten i något djupt och en sådan där medicinspruta kan vara bra att ha. Funkar med ganska små barn.

 2. För riktigt små barn får man ut ganska mycket lektid genom att hälla rispuffar (ätbart och lätt att dammsuga upp) i en bunke och ge lite decilitermått o. dyl. att ösa med.

 3. Åh toppen!

  Lite tips som jag fått när jag frågat och några som vi brukar göra.

  * Pärla (Finns stor träpärlor som man kan sätta på piprensare)
  * Leka med Play Doh
  * Spela spel / Pussla
  * Baka knäckebröd tillsammans

 4. En egen tejprulle till lilla barnet när stora barnet ska pyssla är underskattat 🙂

 5. Där satte du ”huvudet på spiken”. Hjälpa en att pyssla och hindra en från att vara med! Så har vi det också!

  1. I vårt fall för att han slänger ut alla paljetter på golvet, kladdar med färg på Junis omsorgsfullt målade teckning och klättrar upp på bordet så att saker ramlar ned direkt jag släpper den hundraprocentiga uppmärksamheten på honom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.