Jag kan förändras! 

Ibland känns det helt omöjligt att förändras som person, med vanor och sånt. När jag lagt fram kläder kvällen innan tänker jag: vilken skillnad detta gör, det här ska jag göra varje kväll. Sen går det en dag eller två. Och så står jag där och river på morgonen pga var för trött kvällen innan. 

Men så försöker jag tänka på områden där det faktiskt blivit skillnad. Som att jag tycker att det är ångest att betala räkningar och därför nu istället lägger in räkningarna för betalning i bankappen direkt de kommer. Eller att jag bakat i princip allt bröd jag ätit hemma sen i november.  

Jag utgår från detta recept och byter ut mjölet för att få variation. Igår ungefär 4 dl dinkel, 4 grahamsmjöl, 1 dl krossade linfrön och resten specialvetemjöl. De blev så goda! Sen glömde jag visserligen tredje och sista plåten i ugnen så de gräddades 30 min istället för 10 men jaja, har aldrig presenterat mig själv som perfekt.  

 

6 reaktioner till “Jag kan förändras! ”

  1. Mmm, hembakt bröd! Jag äter inte bröd alls för det är så tråkiga de man köper, men bakade jag själv skulle jag nog äta bröd, det är sååå gott!

    Jag kämpar just nu med att bli en som kör mitt styrke- och stretch-program på 15 minuter varje dag. Men så orkar man inte en kväll. Och vaknar upp dagen efter med ont… Så dumt.

  2. Att förbereda kläder kvällen innan, mitt bästa för att kapa ett stressmoment på morgonen. 🙂 Nästan direkt när vi kommer hem på eftermiddagen lägger jag fram nästa dags kläder till mig och barnen, så är det ur världen. Ett tag höll jag dock på att förbereda ihjäl mig med olika saker på kvällarna, kaffekokare, min egen frukost osv men fick tagga ner lite. Omfördelade ju bara stressen till kvällen istället och då tar jag det hellre på morgonen när man ändå är i farten och får en lugnare kväll. Men just kläderna, så skönt att slippa tänka på på morgonen.

    1. Haha jag har också testat att duka bordet och allt kvällen före. Men håller med, kläderna är prio. Och att tvätta håret om det behövs.

  3. Jag vill också äta hembakt bröd men jag fattar inte mängden mjöl/frön?
    Mvh bröd dummie

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.