Kära dagbok: helgen som gick

I lördags var jag och barnen i centrum för att handla lite. Det händer nästan alltid något där under sommaren, nu hade Ica en slags springtävling och barnen fick en fin kasse med vattenflaska, kexchoklad och olika prylar som pris. 

Sen var det dags för piratkalas i Bredäng, för Isolde som fyllde 6 år. Hon önskade sig några guldpengar så Juni pysslade en gurkkaktus och använde en limpistol för att sätta fast tiorna på ett band runtom krukan. Eftersom mina pysselskills är på en sexårings nivå blir det lika bra när hon gör det helt själv. Jag målade en varsin ögonlapp på dem med vattenfast kajal och sen drog vi. 

Efter det roliga kalaset hade jag 40 minuter på mig att komma hem från Bredäng (20 min), byta om och fixa (0-30 min) och ta mig till UD Sickla (12 min eftersom M skjutsade). Bestämde mig för att strunta i att byta om så borstade bara tänderna och möblerade om lite i väskan. 

Det blev en jättebra kväll verkligen. När vi kom ut från Urban Deli var det lååååång kö in på Nobelberget. Men det gick snabbt, vakterna var som på en bättre flygplats, gav tydliga instruktioner så folk var redo med biljett och leg och väskan öppen. Och det känns ganska tryggt när de kollar folk med metalldetektorer och allt. Vem går ens på konsert och skriver beröm om vakterna??? Tydligen jag. Jaja. 

Det var i alla fall min första gång på Nobelberget och jag älskade såklart upplägget, som på festival. Utomhus fanns en foodtruck, några barer, gott om plats att sitta på och att kolla vilka som var backstage. Som systrarna Lejonhjärta. Och inomhus var det luftigt och extremt snygg publik. 

Jag kom hem vid tre så tog sovmorgon på söndagen. Martin och Juni åkte på gymnastik och jag och Arve gick på helgens andra, fina barnkalas. Så lyxigt, de grillade minihamburgare till lunch och det fanns även till oss vuxna. Drack väl även ungefär en liter saft. Arve hade så kul. 

Sen gick vi och mötte upp Juni som sprang en mer riktig springtävling, som vi hade anmält henne till. Med nummerlapp och medalj. På eftermiddagen var hon och jag på simskola. Och jag struntade i att jag också egentligen skulle springa ett lopp. Det finns ändå en gräns för hur mycket man orkar på en helg. 

Jag var inställd på en snabb läggning av barnen och började borsta deras tänder redan före klockan 19. Äldsta somnade gott men yngsta höll låda i nästan två timmar. När han äntligen somnat åkte Martin och handlade och jag städade. Sen såg vi partiledardebatten (deppig) och The Affair (bra, vi är i slutet av säsong ett). 

Slut på helg! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.