Kastar sten i glashus 

Det där med ”Min helg” ni vet? När jag hunnit tänka lite mer på alltihop skäms jag lite över att jag fnissat åt den texten. För även om jag verkligen inte har samma ekonomiska möjligheter som Mikaela Bley (och dessutom har tillräckligt bra koll för att förstå hur hånad jag skulle bli för den typen av text) så är jag ändå både vit, medelklass och kärnfamilj.

Det som Mikaela Bley tog upp var väl en normal, härlig helg i hennes ögon och sammanhang. Själv hade jag nog jobbat mer med kulturellt kapital om jag hade varit tvungen att skriva en sån där text. Typ tagit med barnen till nån utställning, träffat vänner i en parklek. Och självklart varvat det lyxiga med lite vardagsrealism för att framstå mindre verklighetsfrånvänd. Som om det skulle vara så mycket bättre? Näe. Jag tycker fortfarande att det är underhållande med de olika texterna under rubriken Min helg, men jag kanske borde börja med att ifrågasätta mig själv och min löjromspizza.

7 reaktioner till “Kastar sten i glashus ”

  1. Åh men det var ju exakt därför jag gillade / delade den texten. För att det BLEV lite sådär HAHA*host*OJJAHA i läsningen. Och bra med självrannsakan och diskussion kring detta. Sån himla klass- och ekonomifråga det här med hur fräscha helger en kostar på sig i stan. På landet: inte lika mkt.

  2. Först: så roligt att du bloggar igen!

    Sen: Jag tycker också att det är tråkigt att Bley fått så mycket skit. Fine att hennes helg var på gränsen till övre medelklass-satir, men jag diskuterar hellre femomenet än kallar henne idiot i tusen tweets.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.