Luciafrid

Nu har jag gått och lagt mig samtidigt som barnen tre kvällar i rad, för att få återhämtning efter förra veckans dåliga sömn. Idag vaknade jag 5.45 och kände mig pigg, så skönt. Jag smög upp medan barnen sov vidare, duschade och tvättade håret. Sen tände jag adventsljusen och fixade frukost i lugn och ro, jag läste tidningen Skriva och åt nybakad morotsfralla, den ena halvan med lagrad prästost och andra med leverpastej. 

Prick klockan sju vaknade barnen och fick prova adventslinnen. Arve ångrade sig och ville absolut inte ha något lucialinne på sig så jag letade fram en tomteluva till honom. Junis linne var alldeles för långt så jag fållade upp det med fållfix samtidigt som jag strök det. Älskar fållfix! 

Lämnade barnen tio i nio! Vi har alltid varit så sena på lucia så detta var helt chockerande. Jag jobbade hemifrån under förmiddagen, skrev rent anteckningar från Kenya. Nu ska jag på jullunch. Den här frisyren är inte precis något revolutionerande, men lite roligare än utsläppt/knut som jag oftast har. 

I eftermiddag är det luciafika på förskolan, de lussar bara för varandra av olika anledningar <3

5 reaktioner till “Luciafrid”

  1. Mmmm… sömn och frisyr. Vad mer kan man begära nu för tiden?
    På Js förskola är det inte heller luciatåg för föräldrar, jag tycker att det är JÄTTESKÖNT. Det blir fika vid hämtning i stället.

  2. Fast blir det inte samma sak för de barnen som blir hämtade jättesent? Sitter ”ensamma” eller med pedagog medan resten fikar med en mamma eller/och en pappa som kunde komma iväg tidigt.. Inte för att vara sådan men… borde man liksom inte skippa helt om man vill se till alla barn?

    Jag har lyckan att kunna vara med på vernissager, lucia och sommarfest men det finns föräldrar som inte kan eller vill.

    Aja.. bara en tanke.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.