Medelklassproblem

För några veckor sen när vi pratade om barn och leksaker (tror jag) sa min kompis att det är så himla medelklass att skämmas över att ens barn har många leksaker. Älskar det uttalandet och sen dess har jag tänkt mycket på det. Som när jag var med i Mama och koketterade över det här:

312767_10150345776094735_838337878_n

Alltså det är klart vi måste tänka på miljön! Det håller inte att gå runt och tänka att miljöförstöring uteslutande handlar om industrier etc och att man själv inte har nån påverkan och sådär.  Men den präktiga tonen! Typiskt medelklass.

Jag behöver för övrigt ett nytt schampo och allra helst ett som kostar nästan 500 kronor. Och då vill jag genast förklara varför jag tänkt lägga så mycket på en flaska schampo, berätta om hur otroligt drygt det är och att jag bara tvättar håret var tredje dag och hur mycket det betyder för mig att hårbotten mår bra och att håret känns ”friskt”. Men näe vet ni vad. Istället fnyser jag  TYPISKT MEDELKLASS och köper hur dyrt schampo jag vill.

6 reaktioner till “Medelklassproblem”

  1. Jag försvarar mitt dyra schampo med att jag har en hygglig (medelklass-)lön och då kan jag lika gärna köpa ett schampo för 500kr än 20 för 25kr/styck. Jag har ju råd liksom, varför inte köpa helt onödigt dyra produkter. Helt oironiskt.

  2. Samma kompis som nyss startade ett instakonto enbart för att prata om saker? ✌?

    1. Det är inget problem alls! Men jag tycker ändå det är ett roligt tänk, att man liksom vill vara så rejäl och präktig. Det finns nåt slags ideal? Och ibland är det skönt att strunta i det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.