Mer om paketkalender, och bra nog

Det här inlägget började jag tydligen skriva 9 december men glömde att publicera. Skriver väl klart det nu då…

Visst var jag tydlig med att det inte är fel att göra en paketkalender? Jag växte själv upp med det. Vi öppnade var tredje paket (vi är tre syskon) och i paketen fanns ofta praktiska men jättefina saker. Jag älskade det såklart.

Jag menade mest att ingen ska känna skam eller skuld om de inte pallar.

Jag jobbar mycket med att saker får vara bra nog (good enough), både på arbetet, hemma, som kompis och förälder. Som ikväll när Martin har fyrtioårsfest. Jag önskar att jag hade haft energi till att fixa nån överraskning eller något annat fint. Men det har jag inte haft. Och när mina föräldrar har hämtat barnen i eftermiddag och det naturliga vore att hetsa runt och fixa hemma tänker jag sova en timme.

Det blir en enkel buffé, massor av dryck, levande ljus och bra musik. Men varken musikquiz, tal eller tårta. Bra nog.

Hellre vila en stund och möta gästerna i en harmonisk sinnesstämning än bli helt uppstressad.

Nu är det 15 december och festen har varit. Och den blev så lyckad, som sagt. Bra nog är bra nog. Och den där tuppluren gjorde att jag orkade hela natten så det var en bra prioritering. 

3 reaktioner till “Mer om paketkalender, och bra nog”

  1. Ska själv ha 50-års fest och som ensamstående mamma har jag begränsat med tid… så min fråga är – vad hade ni på er enlkla buffé? Letar tips. Själv tänker jag dubbelmarinerad fläskfilé, kycklingspett , bulgursallad, hemgjord potatissallad . Och så tog det stopp… letar tips!!!

    1. Enklare än så! Vi gjorde pizzor på tortillabröd. Mest populära var de med chevre, valnötter och honung men inlagd skivad peperoni (sån färdig på burk) var också populär topping. Vi hade hela tiden tre tortillas i ugnen, klippte dem i fyra bitar när de kom ut och lade på ett stort skärbräde. Hade också massor av goda ostar med kex och fikonmarmelad. En stor laddning guacamole, olika chips och nötter och choklad/godis.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.