Miljöombyte 

Förra veckan höll på att ta knäcken på mig. Arve fick en riktigt tuff omgång vattkoppor, femhundra koppor känns inte som en överdriven gissning. När han tycker att något är jobbigt på natten (som när han drömmer att nån kompis tagit hans elefant eller när han är sjuk) vill han att jag ska bära honom så att han somnar om. Med vattkopporna var det jobbigt precis hela nätterna och han vaknade och grät så fort jag satte mig ned eller lade honom i sängen. 

I fredags tog vi ändå bilen till Karlstad som planerat, och sov hos mina föräldrar en natt. Det var så skönt. På fredag kväll var jag hos Anna på 36-årsfest som hennes man fixat som överraskning. Nästan hela det gamla gänget var där. Nu är alla vuxna, har i genomsnitt två barn var, jobb, hus. Ändå är de sig väldigt lika. Jag åkte hem ganska tidigt eftersom Martin jobbade och Arve var sjuk. Men hoppas att det blir fler såna middagar i sommar. 

Jag blev såklart som vanligt helt sentimental och nostalgisk av vårkvällen. Alla valborgsaftnar vi cyklat hemåt i den klara luften. Livets förgänglighet och sådär, ni vet. Jag körde genom samma kvarter som förr, Hultsberg, förbi Jonsbol, passerade min gamla högstadieskola, hem till huset där jag växte upp. Min nostalgi handlar alltid om typ 16 år och uppåt, aldrig yngre än så. 

Är ni nostalgiska och i så fall till vilken ålder?

6 reaktioner till “Miljöombyte ”

 1. Min nostalgi börjar från gymnasietiden. Som jag kan sakna den tiden. Tänker precis som du på cykelvägar. Badplatser är också något som dyker upp ofta.

 2. Jag är så otroligt nostalgisk! Jag är också en person med bra minne (när det gäller sånt för längesen). Ganska utspritt över åldrar tycker jag, men en klar peak över gymnasietiden. De åren var ganska magiska på många sätt! Och det kompisgänget är fortfarande mina närmsta! Tingvallagymnasiet, Jäger & Arena, nattliga bad i Klarälven, killar, stark vänskap. Mycket fest och en konstant känsla av att vilja lämna stan.

 3. Heja dig som pallade. Och vad bra idé att åka iväg ändå. Miljöombyte kan verkligen göra hela skillnaden.
  Åh, vet precis vad du menar med nostalgin. Undrar om det blir extra starkt som utflyttare från hemstaden.
  Jag har starka minnen från lågatadietiden och upp till gymnasiet. Växte upp i ett idylliskt villaområde där man var ute och lekte med grannbarnen tills solen gick ner.
  Minns särskilt doften och känslan när man tog ut cykeln för första gången på våren. Dammiga grusvägar. Twist-hoppande, knuten-lekar, promenaden till skolan, första skoldagen för terminen etc. Och sen ställena man druckit folköl på som man smusslat ut i ryggsäckar, söta pojkar, discon, uppklippta jeans och pojkvänners ”naughty by nature” hoodies.
  Så underbart att komma ihåg dom fina stunderna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.