Min morgon

Listan kommer från Underbara Clara via Teknifik.

När går du upp?

När något av barnen vill gå upp, dvs, oftast mellan klockan sex och halvåtta. Jag har alltid haft svårt för att sova länge på morgonen, jag vet inte om det beror på att jag är morgonpigg eller om det är nåt stressrelaterat. Då säger vi grattis Martin till att få sovmorgon varje helg. Äsch, han får kompensera genom att låta mig få tid ensam hemma på helgen, när jag kan sova middag eller ligga och läsa.

Vad är det första du gör varje morgon?

Gosar med barnen. Imorse vaknade Arve tidigt, klockan sex. Då låg vi kvar och viskade och fnissade i fyrtio minuter. Så mysigt!

Hur lång tid spenderar du i badrummet varje morgon?

Jag lägger ungefär tio minuter på att duscha och klä mig. Fixar extremt sällan håret på morgonen, det blir ofta knut eller hästsvans. Ibland sminkar jag mig hemma, ibland på bussen, det tar ca fem minuter.

Är frukost viktig?

Ja. Men bara om den är god, annars kan det kvitta.

Vad äter du till frukost?

Hembakat bröd som jag rostar så det doftar gott i köket och att smöret smälter. Jag tycker att min frukost hemma är godare än en ordinär hotellfrukost. Min godaste frukosträtt är dock eggs benedicte. Men det äter jag hellre som brunch.

Är du morgontrött?

Nej.

Vad har du för alarm?

Jag ställer sällan väckarklockan. Men när jag har ett tidigt möte använder jag alarmet syrsor. Det måste vara något mjukt för jag är lättväckt på morgonen.

Hur ser en perfekt morgon ut?

Jag blir väckt av barnen vid åtta-tiden en ledig lördag. Det är nystädat. Vi äter frukost, gör oss klara i lugn och ro och åker iväg på nån utflykt.

Vad är det bästa med morgonen?

Lugnet. Att man får en ny dag. Och nu tycker jag ljuset, att det redan ljusnat när vi går upp.

Hur går du helst klädd på morgonen?

Jag brukar ofta duscha och klä på mig direkt jag gått upp. Men om jag är ledig gärna i t-shirt och tights.

3 reaktioner till “Min morgon”

  1. Haha alltså bilden vid Är du morgontrött. Dör lite. Ser att du ge dig ut på en harmonisk och närvarande morgonpromenad för att njuta av naturen, innan alla bestyr hemma går igång. Fantastiskt.

    1. Haha när jag hade hund var det ju så. Ser fram emot det igen, ska köpa hund när den hemska tid kommer då barnen blir mindre gosbenägna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.