Parklekshelg

Både lördag och söndag har vi träffat vänner i parklekar. Vi har grillat korv till lunch, gungat barn och suttit i sandlådor.

I Vasaparken var folk så snygga! Jag hade tänkt köpa nån billig jacka att använda i lekparker i vår för att inte smutsa ned min parkas. Nu har jag tänkt om. Eftersom jag spenderar mer tid på olika lekplatser än någon annanstans utomhus kan jag väl lika gärna använda de plagg jag känner mig fin i. Ok, kanske inte mina leopardflats från Blankens, jag har sett vad sand gör med sån där pälsig yta, men i övrigt.

Arve var så glad, han har lärt sig att gräva och hälla sanden i hinken istället för utanför.

11 reaktioner till “Parklekshelg”

 1. Hade ambitionen att bygga/köpa/skaffa/ordna en sandlåda på tomten till vår knodd men har varit lite osäker på om det är någon idé redan den här sommaren. Hon är precis nio månader nu och med det tanke på när de verkar greppa det här med sandlådeaktiviteter känns det som att vi kan vänta. Hehe. Vet inte hur gammal Arve på bilden är men ganska mycket större i alla fall.

  Ps – bara läst bloggen i mobilen förut, nu på datorn. Snygg design!

  1. Tack snälla! Han är 13 månader och ungefär nu har han börjat greppa hur man gräver. Innan har han ätit ganska mycket sand, mest. Men hösten är ganska lång, så kanske är det en bra idé ändå?

   1. Ja men kanske det trots allt! Å nu blev jag sugen igen. Just nu skulle hon nog mest äta av sanden och på spaden men i slutet av sommaren och i höst kanske hon får kläm på det 🙂

 2. Håller helt med, kläderna ska användas. Har kört på min ljusa kappa i lekparken och tänker att den får väl bli smutsig då. Hellre det än att den bara hänger på en galge. Som sagt

 3. Åh skulle älska att sätta min ettåring i en sandlåda i parken. Men sånt finns inte här i södra Frankrike. Troligen för att det aldrig skulle vara barnvänligt i längden…. Sorgligt.
  Förresten kul att du är tillbaka, saknade dina inlägg.

 4. Hehe, ett framsteg lika stort som när Minka lärde sig hoppa upp i soffan och få med sig leksakerna utan att de ramlade ur munnen i själva hoppet 😀

  Kläder är till för att användas, så det så. Idag har jag varit ute o gått med en studsande hund som totalt lerade och sandade ner min 4000-kronors jacka från Haglöfs. Men när ska jag annars använda den än när det är regn, lera och grus ute?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.