Rapport från ett proffs på barnuppfostran :(

Detta är en tvååring som åker i vagnen iklädd följande: en tunn, långärmad tröja som han helt hysteriskt skulle ha idag igen trots att det var små fläckar på framsidan. Jag löste det genom att vända den ut-och-in. Då syns sömmarna och lappen i nacken, men hellre det än fläckarna. Han har också på sig kalsonger och vinterskor utan strumpor. Jag stoppade ned honom i en åkpåse med filtar runt överkroppen. Mössa tycker han är ok, eftersom han är rädd för att bassiluskan (känd från en bok om Ingrid) ska hoppa in i öronen annars. 

När vi kom till förskolan (jag skulle lämna till frukost, därav paniken att komma iväg och passa tiden) ville han genast ha strumpor och byxor på sig, så då var det problemet löst. Men jag prioriterade ändå en bra lämning före att försöka byta tröja igen. För han pussade mig på munnen och sprang in och lekte, glad som en fågel. 

Puh, det är i alla fall skönt att det är undantagsfall för mig att lämna. Ett barn på förskolan kommenterade att jag var väldigt röd i ansiktet. Jo, jag fattar. 

Jag får också flashbacks till när Juni åkte till föris, invirad i filtar, med iPad och varm choklad i pipmugg. 

7 reaktioner till “Rapport från ett proffs på barnuppfostran :(”

  1. Men åh, bra kämpat – och jag tror faktiskt det där är ett resultat av att vara näst proffs på barnuppfostran! Man får ju välja sina fajter, precis som du gjorde… Skulle heller aldrig ställa till med bråk för att dottern vill ha en fläckig tröja på förskolan även om jag generellt förespråkar ”hel och ren”. Hemma och på förskolan (som let’s face it ju nästan är som ett andra hem för barnen) ska man få vara precis som man vill när man är så där liten, tycker jag.

  2. Älskar det. Bråka om så litet som möjligt är mitt måtto. Om barnet kommer till förskolan glad och mår bra. Det är det viktigaste. Om det sedan är i pyjamas, smutsig eller med oborstat hår är inte viktigt. Heja dig.

  3. Relaterar! Har fått frågan ”varför är du så svettig” flera gånger, från barn i både förskolegrupp och förskoleklass. Föredrar hämtning före lämning alla gånger.

  4. Igenkänning på det 🙂
    Här är det ofta pyjamas hela dagen på frsk, idag pyjamasbyxor men en vanlig tröja gick tydligen bra..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.