Riktigt sur

Jag var så himla trött idag och tänkte gå och lägga mig tidigt. Men först skulle jag bara lägga Arve och sen ta hand om Juni och hennes kompis som sover över. Arves läggning är nu uppe i två timmar av att dricka välling och lyssna på ljudbok (han) och försöka behärska irritationen och inte somna (jag). Jag har ändå råkat somna till några gånger emellanåt och det gör mig inte precis på jättebra humör att vakna av att han fortfarande ligger och sparkar med benen och ser jättepigg ut. Sov unge, SOV!

Nåväl, han behöver fortfarande sova middag för att orka hela dagen men det är verkligen på gränsen, efter sommaren är det slut med sovvila. 

Att det är ganska ljust i sovrummet hjälper väl inte heller precis till. Jag får väl köpa nån himla ful, mörk gardin imorgon. Och gardinstång. Jag hatar att ha gardiner, allt som inte kostar en miljon och sätts upp på nån avancerad skena och har perfekt längd blir jättefult tycker jag. Riktigt trevligt humör jag är på, som ni märker. 

När jag gick upp för att göra mer välling klagade dessutom Martin på att jag verkade sur. KAN MAN FÅ VA SUR IFRED ELLER????? Herregud jag brinner upp när jag förväntas att se glad ut efter två timmars läggning. Det är inte precis som om jag är sur på honom men jag orkar inte hålla nån slags god ton nu. 

Snart sover han i alla fall, mitt yngsta lilla hjärta. Och jag ska stoppa om Juni och hennes kompis. Stora tjejerna, så gulliga de är, man känner sig inte precis sur när man pratar med de där två roliga, i alla fall. Och sen, snart, ska jag också sova. 

Mmmmm sooooova. 

5 reaktioner till “Riktigt sur”

  1. Han vill iaf sova middag ? det slutade vår minsting med när han fyllde 3. Väldigt skönt att slippa ifs och han somnar på 2 minuter på kvällen. Ups förlåt ?

  2. Vi har också en ljuskänslig liten, vilket gör sommarnattningarna … ähum…intressanta. För någon månad sedan var det någon av oss föräldrar som satte på honom en av våra sovmasker (sådana man kan ha på flyget) i ren desperation och det funkade jättebra. Han somnar mycket lättare, när han inte störs av någon ljusstrimma någon stans. Kanske kan vara värt att testa – vi har en mask som ser ut som en nalle och en med leopardmönster, vilket hjälpte till att sälja in masken som koncept till sonen

  3. Vi testar nu att snart 3 åringen inte sover middag, men han går bara 15 timmar på föris eftersom jag är föräldraledig.

    Men det verkar inte hjälpa. Blir galen varenda nattning.
    Är väl för ljust ute för att kunna somna.

  4. Vi har köpt mörkläggningstyg/gardin på Ikea, satt upp två skruvar och hänger upp dem varje kväll. Mörk utan att behöva ha gardiner dygnet om ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.