SD

”(…) Men denna decemberdag får han vara med och styra Borlänges kommun på sverigedemokratiskt mandat. Jag vet att han har Twitter, eftersom han tidigare har skrivit till mig där, saker som: ”Hoppas du blir våldtagen ditt pissluder”. Nu twittrar han till omvärlden: ”Politiska diskussioner på lunchen med sd:arna. Sannerligen intressant”. Han verkar förtjust, stolt.

Jag undrar om han har sett budgetförslaget från partiet han representerar. Det är tre sidor bara, med stor teckenstorlek, många felstavningar och mycket luft; lite som när skoltrötta elever fuskar fram en läxa. Just utbildning är den post partiet vill satsa mest på, betydligt mer än i de budgetar som de andra partierna har tagit fram.

”Borlänges skola ska bli bättre & då måste vi satsa på lärarna så dom har de medlen som behövs för att våra barn ska få den utbildning som krävs för att möta framtiden”, förklarar Sverigedemokraterna. Arbetslösa och socialt utsatta blir hårt åtgångna. Partiet vill skära ned posten ”Arbetsmark & socialnämd” med hela sex miljoner kronor.”

Läs hela Lisa Magnussons text här. 

Många är oroliga för arbetslöshet, dålig äldrevård, nedskärningar i välfärden. Men SD är inte lösningen, vi måste prata om det. 

4 reaktioner till “SD”

  1. Så jävla skrämmande så jag blir gråtfärdig. Varför fattar inte folk? Varför röstar man på dem? Hur kan de bara bli större & större? Katastrofalt är verkligen ordet 🙁

  2. Håller med Nina. Det känns som om vi pratar om det här, det skrivs den ena lysande texten efter den andra som belyser hur fullkomligt galet det är hur vi har gett makten till sådana här personer, men de bara växer. Jag fattar inte heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.