”Semester”

Man kommer ju inte precis tillbaka till jobbet och är utvilad, när man varit ledig med barnen. I detta nu har jag bett om att få ett par timmar ensam hemma, jag behövde verkligen det. Jag ska lägga bort telefonen, läsa en bok. Njuta av tystnaden. 

Martin och barnen bygger snögubbe och jag hoppas verkligen inte att de kommer tillbaka för tidigt, jag tipsade Martin om att gå och handla lite efteråt ifall barnen blev frusna och ville sluta bygga. Så att de är ute åtminstone två timmar. Sjukt att jag tycker det känns skamfullt att tänka så ”men tänk om de blir påkörda av en bil på vägen hem, då skulle jag ångra att jag önskade att de stannade ute länge”. Ja, fy vilken dålig mamma som hoppas få två timmar i tystnad, efter en intensiv jul och nyår. Förtjänar verkligen ett rejält straff.  

Jag ger mig själv ett ganska högt betyg när det gäller att ge Martin egentid hemma (och borta! förklaring: egentid borta och egentid hemma fyller olika behov, båda är viktiga på sitt sätt. Även om man är på konsert på en tisdag kan man ändå behöva en timmes ensamhet på söndagen). För mig är det ett av förhållandets viktigaste ben: att vara bjussig mot den andra och ge den egentid. 

Nä nu ska jag sätta telefonen på ljudlös och carpa denna välsignade stund. 

2 reaktioner till “”Semester””

  1. Klart det behövs lite ensamtid hemma. Jag ska få mina timmar imorgon när resten av familjen är på barnkalas (jag gjorde dagens barnkalas när pappan fick vara hemma själv). Ska bli såååå skönt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.