Sol ute, sol inne

Sömn, så välgörande det är. Jag lade mig samtidigt som barnen, försöker göra det minst en kväll i veckan. Somnade till Margaretha Krooks röst, när hon läser om Prostens barnbarn.*

Arve vaknade 5.40, han klappade mig på kinden och ville gå upp. Jag satte mig i soffan, han i min famn. Vi småpratade, tittade på Barnkanalen. 

Jag tvättade håret, åt frukost, kom ihåg att packa matlåda, smög in och väckte Martin och tog ett tidigt tåg till jobbet. Morgonsolen glittrade i alla vatten, där Liljeholmsviken möter Årstaviken, Riddarfjärden, Karlbergssjön. 

Sen öppnade jag min nya bok, Flickorna.** Den verkar bra från sida ett. 

Dagens outfit. Nu är jag på bussen och ska sminka mig, det kan man göra när det är ca åtta personer på samma buss, utan att nån skriver en sur insändare om beteende i kollektivtrafiken. Jag är king på att måla eyeliner fast det guppar. 

*Finns på Spotify

**E-bok från Stockholms bibliotek

9 reaktioner till “Sol ute, sol inne”

  1. Åh, Margareta Krooks uppläsning av Prostens barnbarn är fantastisk! Så många oneliners därifrån som jag och mina syskon fortfarande använder ibland, haha.

  2. Älskar sagorna på Spotify! Just nu är det Klas Klätermus som gäller för oss.

  3. Åh, prostens barnbarn var verkligen en stor favorit när jag var liten! Nästan så jag måste kolla den igen på Spotify!

  4. Har också svart bälte i kollektivtrafikssminkning. Eller hade, nu cyklar jag så det får ske på jobbet. Fick dock ofta syrliga blickar – vad är problemet? Folk vill inte bli påminda om att mina röda läppar inte är naturliga…?

  5. Å sömn. Efter två vakennätter med genomförkyld 2,5-åring skulle jag göra vad som helst för en hel natt….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.