The perks of nässpray 

Fattar att de flesta vet detta, men här kommer ändå två vabruari/nässpraysrelaterade tips:

1. Studier har visat att nässpray med kortison, typ nasonex, är mer effektivt mot bihåleinflammation än antibiotika. Jag blev frisk på typ två dagar när jag testade. Himla bra också med koksaltlösning och att skölja massor såklart. Men nasonex, you I love. 

2. När ens barn är förkylt och tenderar att bli täppt i näsan är det smart att börja med nässpray tidigt. Dels tycker jag att hostan blir bättre om barnen kan andas genom näsan istället, dels är det avsvällande och verkar minska trycket på öronen. 

När Juni var liten fick jag panik när hon verkade ha ont i öronen, tänk om hon har fått öroninflammation? Idag vet jag att man i första hand ger smärtstillande och nässpray (och i vårt fall isglass och sen sova sittande upp) istället för att gå till doktorn. Barnakuten har som vanligt bäst råd in my humble opinion

För spädbarn som ammas tycker jag att sån här + försiktigt med nässugen är bäst. 

3 reaktioner till “The perks of nässpray ”

  1. Fast jag skulle nog rekommendera både det du skriver OCH gå till doktorn vid misstänkt öroninflammation. För det första för att kolla att trumhinnan ä hel. I vissa fall behöver man ändå penicillin (tex om trumhinnan spruckit). Och för det andra för dokumentation. Barn som haft ett visst antal öroninflammationer inom kort tid bör dels få remiss till öronspecialist och eventuellt rör i öronen. Men om man inte har dokumentation på att det verkligen varit öroninflammation får barnet vackert fortsätta lida vid varje förkylning (tills föräldrarna lärt sig och det gått sex inflammationer till. Smärtsamma). Dessutom har öronspecialisten vi gått till skrivit ut andra mediciner till vårt barn som hjälpt, så som droppar i näsan och även velat kontrollera efter två veckor att trumhinnan är hel. Så gå till vårdcentralen -också!!

    1. Suveränt om man får komma till en specialist, om man går på en överbelastad vårdcentral så är det inte lika kul… Men jättebra synpunkt såklart!!

  2. Att det i Sverige inte finns avsvällande nässpray för barn under ett år längre är trist. Vår son (10 mån) har konstaterade dubbelsidig öroninflammation två ggr den senare månaden (trumhinnan har spruckit i ena örat) och fick byta penicillinsort nu. Har fått avsvällande nässpray av kompis som kan köpa det i Norge och det är guld värt.

    Vi har bokat akuttider på vårdcentralen och fått en tilldelad tid så att vi inte behövt hänga kortast möjliga tid i väntrum pga alla andra smittor. Räcker med de storasyster tar hem från förskolan :/

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.