Till stjärnorna genom svårigheter! 

Ja, så* sa Gustav Vasa, en av anledningarna till att vi firar vår nationaldag idag den 6 juni. Jag skriver just nu på en serie böcker om svensk historia, med mellanstadiet som målgrupp. Den första kommer att ges ut lagom till bokmässan, där jag ska ha ett större seminarium för lärare. 

SKOJA! Jag har bara googlat lite på Wikipedia för att kunna berätta för barnen varför vi ska vifta  i flaggor i Farsta centrum idag. 

Annars äter jag brödet jag bakade igår, läser Elena Ferrante hundra år efter alla andra och färgar ögonbrynen i tjugo minuter istället för fem. 

Ha en fin ledig dag, om du är ledig. 

Gustav Vasas intåg i Stockholm. Carl Larsson.

*Eller Ad astra per aspera, om nån vill tatuera in det på latin. 

7 reaktioner till “Till stjärnorna genom svårigheter! ”

  1. haha, gick så på det i början! älskar din humor!

    plus tack för historielektionen, har berättat denna fakta för alla mina gamla på jobbet (äldreboende) och alla har tyckt det varit väldigt klokt sagt av gamle Gustav.

  2. Kan vid en ”sökande tonårstid” tänkt att jag skulle tatuerat in detta hehe. Ej genomfört 😀 Även funderat på ”aut viam inveniam aut faciam” betyder typ ”jag ska finnas vägen eller skapa den”. Vsg för info 🙂 🙂

  3. HAHAHA jag älskar att jag har följt ditt bloggande i typ 10 år+ och ändå går på vareeeenda sånt här skämt du skriver!

    1. Haha, samma här! Hinner alltid bli lite förvånad över såna otippade åtaganden, men köper dem ändå 🙂 Mvh, blåögd_81

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.