Vardag och carpe

Nu var det allt mycket firade och konsumtion i bloggen. Igår efter jobbet träffade jag en vän och fd kollega på en tidig middag. Sen åkte jag hem och nattade barnen och under tiden vek Martin ihop tvättberget som hotade att ta över badrummet. Så här såg det ut när båda ungarna somnat och jag kom upp. 

Livet är såklart mest vardag och det är konflikter och oromantik och stökigt kök. Men häromdagen, när jag stod i duschen, slog det mig att det här mycket väl kan vara en tid jag kommer att se tillbaka på som den bästa i livet. Vi har inga större problem. Alla är relativt friska. Vi bor bra, har hyfsad ekonomi och frihet att göra trevliga saker. Barnen är små och gosiga och i härliga perioder av sina liv. Allt kunde ha varit oändligt mycket värre. 

Kände extremt mycket carpe diem i denna stund. Men seriöst, e d så fel? 

2 reaktioner till “Vardag och carpe”

  1. Nej, det är rätt. Om man inte stannar upp och ärligt förstår att man har det väldigt bra , och njuter av det, det är då man har problem. Jag kände något liknande det du beskriver igår. Ofta känner jag både lycka och skam kring hur bra jag har det (aldrig kring mitt barn dock).

    Emma

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.