Vardagslistan

Säger som Hej hej vardag: Snor en lista som Peppe hade på sin blogg, som jag först hade sett hos Maria, som i sin tur hade hittat den hos Sandra Beijer som i sin tur … ja ni hajar.

Något jag värderar högt i min vardag:

Absolut viktigast är att barnen trivs i förskolan och skolan. Jag var ganska orolig när Arve skulle byta eftersom han (och vi trivdes) så bra på den förra, men det har gått SÅ bra. Han är glad, har fått nya vänner och pedagogerna verkar rejäla, kreativa och gulliga.

Jag värderar såklart också väldigt högt att jag trivs på jobbet. Och att pusslet funkar. Men förutom såna viktigheter så ger det min vardag guldkant när jag och Martin är mitt i nån bra serie och skyndar oss att lägga barn för att få börja kolla på ett nytt avsnitt.

Det här äter jag till frukost:

Vad är det man säger, frukost som en kung, lunch som en prinsessa och middag som en kyrkråtta? Det här är min kungliga frukost: rostade mackor, helst på hembakat bröd, och ett glas iskall o’boy. Jag äter gärna havregrynsgröt till middag, men frukosten måste vara god, annars kan det kvitta.

När går jag och lägger mig:

Helst före 22. Men ofta närmre 22.30. För att kompensera lägger jag mig ibland samtidigt som barnen, det är ett bra sätt att vila ut.

Saker som står på min tråkiga vardagliga to-do just nu och som jag aldrig gör:

Styra upp klädkammaren. Men jag skulle nog behöva göra om hela förvaringslösningen där inne och det tar emot nå så jävulskt.

Det här äter jag till lunch:

Sen nyår har jag haft matlåda alla dagar utom en, tror jag. Mest paj och pasta med sallad. Idag har jag ingen matlåda men går väl och köper fil eller nån sallad, om ingen kollega har ett bättre förslag.

När går jag upp:

6.30. Om inte Arve vaknar tidigare.

Jag går till jobbet:

Strax efter 7.30. Senare om jag lämnar. Jag har ungefär en timmes resa till jobbet.

En vanlig vardagsmiddag:

Den här veckan åt vi tacos/goda rester hos kompisar i måndags. I tisdags åt vi havregrynsgröt, i onsdags gjorde Martin pytt i panna från grunden, igår åt jag minipiroger på jobbets after work och ikväll ska Juni och hennes kompis göra egen pizza.

Vad jag gör på vardagskvällar:

Förhoppningsvis sover barnen kl 20. Då kollar jag på serier eller pratar med Martin. Ibland äter jag middag ute med vänner, är på bokklubb eller är på något jobbrelaterat.

Har jag söndagsångest:

Nej, under småbarnsåren har helgerna varit ganska intensiva så jag tycker om hur veckorna rullar på. Och jag har kul på jobbet.

4 reaktioner till “Vardagslistan”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.