Därför ska du åka till Way Out West

1. Det är en festival som hela tiden utvecklas och jag ser fram emot att upptäcka årets upplaga, den tolfte. Förra året gillade jag Oasen och filmfestivalen extra mycket, och ångrade att jag inte bokat bord när Agrikultur serverade finmiddag på Höjden.

2. Du känner dig aldrig för gammal. Ändå ganska tungt argument om man är runt 40 och behöver känna livet i sig?

3. Du kan bo på hotell. Boka nu! Jag gillar Rubinen eftersom det känns levande dygnet runt under festivalen, men Göteborg vimlar av fina hotell om du vill ha en lugnare prägel, eller en väldigt lyxig?

4. Det är roligt att kolla på folk. Många besökare tar ut svängarna en del och anstränger sig verkligen med sina outfits. Och man får väl ändå säga att det är kändistätt på festivalområdet.

5. Du får extremt mycket för pengarna. Att se Kendrick Lamar i Globen kostar en knapp tusenlapp. Genom att dubbla den insatsen får du se Kendrick Lamar, Iggy Pop, Arctic Monkeys, Patti Smith, 6LACK, Sarah Klang, Mura Masa, Fever Ray och så vidare i all oändlighet.

Jag har aldrig hunnit se mer än ungefär en tredjedel av allt jag gärna hade betalat för och det pågår hur mycket som helst både på festivalområdet och runt om i stan. Dagsfester, Stay Out West och svartklubbar.

6. VIP-området. Här med lugg på riktigt toalett.

7. Det är en perfekt avslutning på semestern och sommarens höjdpunkt för mig. Oavsett väder.

4 reaktioner till “Därför ska du åka till Way Out West”

  1. Får inte ihop att du tycker det är äckligt med filtpicnic men älskar festivallivet haha.
    Jag gillar idén med båda men njuter aldrig så mycket som jag tror jag ska. Jag älskar ju musik men lyckas sällan njuta fullt ut av just den på festival. Köer till allt, jag blir tokig på sånt. Kissa, öl, mat.
    Missar alltid allt jag vill se pga av det, är väl dålig på att planera.
    Mvh tanten

    1. Haha men så är det ju alltid när man går ut tänker jag, att köa en stund för att handla eller gå på toa är jag van. Mitt problem med filtpicnic är främst att jag ofta blir så himla allergisk, att det är obekvämt att sitta på marken och äta och att glasen välter pga ojämnt underlag. På festivalen sitter jag vid något bord, ser en spelning, man turas om att gå och handla… en helt annan sak tycker jag 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.