Festival: Om det regnar

Det verkar bli regn i Göteborg, åtminstone på fredag och lördag. Så här lägger jag upp en festivalhelg med ostadigt väder:

💦 Varvar dagsfest/festival. Jag går inte till festivalområdet på förmiddagen för att stanna där hela dagen om det regnar. Istället varvar jag utomhuskonserter med bra dagsfester inomhus. Nöjesguiden har som vanligt ett riktigt bra program på Scandic Rubinen, jag vet också att Jubel och Gaffa har häng, brunch och spelningar på Europa osv. Här finns ett gäng till.

Men det finns såklart ännu fler dagsfester, filmvisningar och annat, kolla bara wows program/app. Det finns även bra svartklubbar om nätterna, inomhus. Missa inte att anmäla dig innan, kolla gärna upp det i god tid.

Ett råd: Om du blir blöt tidigt på dagen är det 100% värt att ta en sväng till hotellet/lägenheten för en varm dusch och ombyte innan din favoritakt.

💦 Inga dåliga kläder! När det regnar riktigt mycket är det såklart viktigt med ombyten. Förutom extra tröjor och byxor packar jag två regnjackor och två par vattentäta skor (i mitt fall jodhpurs). För om man inte har superbra regnplagg så kommer ens ”vattentäta” jacka läcka in vid axlarna efter x antal timmar, även om man har nåt som känns som galon. Och då vill du inte ta på sig den blöta jackan när du ska ut igen, tro mig.

Mina docs, som jag trodde klarade vad som helst, var fortfarande mer än fuktiga inuti dagen efter hällregn. Fick gå och köpa ett par nya jodphurs för mina sista slantar, för att vara torrskodd dag två. Ergo: dubbla ombyten nu.

Här är jag i alla fall redo för Slottsskogen:

Övriga tips:

⭐️ Välj sköna skor du ej får skavsår av. Sjukt att man skriver det till vuxna människor, men…

⭐️ Ta med en fulladdad powerbank. Jag har också gärna med våtservetter, regncape (i sånt där litet paket), tuggummi, en extra tröja till kvällen, lite plockgodis att glädja mina vänner med när vi sitter vid nåt bord och dricker vin, samt liten necessär med plåster och sånt.

⭐️ Prioritera. Bestäm vilka akter du verkligen vill se och se till att du ser dem. Och om du ska till exempelvis Bananpiren så åk dit i god tid. Det blir köer.

⭐️ Unna dig taxi.

11 reaktioner till “Festival: Om det regnar”

  1. Hahaha, vad jag känner när jag läser detta: Lyssna på spotify hemma i en soffa. 🙂

    1. Haha ja man är olika. Tycker knappt det finns något bättre än en festivalhelg, oavsett väder. Obs att jag aldrig tältat på festival, skulle ej komma på tanken.

  2. Vad är ”i god tid” för att komma in på klubbspelningar? Vädret ser ändå ut att vara okej. Gul sol och inte regn hela tiden 👍🏼

    1. Åh just det. Jag vet verkligen inte, det varierar. Men det brukar bli en topp direkt efter en stor spelning är slut på området, ifall det är samma typ av publik. Tycker det är värt att åka i tid. Men med det sagt är en av mina viktigaste spelningar på Dungeon (Bananpiren) kl 02 så vet inte hur tidig jag pallar att vara till den…

  3. Älskar sådana här genomtänkta planeringar och listor. Både min sambo och mina närmaste tjejkompisar är av ”det löser sig”-sorten, vilket gör att jag känner mig som den präktiga tanten som alltid har ett paraply och två Ipren i väskan utifall att. Så skönt att man inte är ensam. 😂🌸

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.